Ένα σύγχρονο τυποποιητήριο- συσκευαστήριο-έκθεση που μπορείτε να επισκεφτείτε στην πόλη των Σερρών.
Πέντε χρόνια πριν, στην πλούσια και πανέμορφη περιοχή των Σερρών, γεννήθηκε μια καινοτόμος επιχείρηση που σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο της μελισσοκομίας. Ένα σύγχρονο τυποποιητήριο-συσκευαστήριο-έκθεση των οποίων ο ιδιοκτήτης Νίκος Πάππος είναι ένας γεμάτος πάθος μελισσοκόμος που ξεκίνησε το ταξίδι του στη συμβατική μελισσοκομία, αλλά σύντομα το πάθος και η ανησυχία του για το περιβάλλον τον οδήγησαν στη βιολογική μελισσοκομία.
Η συμμετοχή του στην πρωτοποριακή έρευνα INSIGNIA-EU ανέδειξε την ανάγκη για πιο φυσικές και βιώσιμες πρακτικές μελισσοκομίας, καθώς η μελέτη επιβεβαίωσε την έκταση της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλείται από αλόγιστη χρήση χημικών. Αυτό ενίσχυσε την απόφαση του να εμβαθύνει στην βιολογική πρακτική, με σεβασμό στη φύση και τα μελίσσια. Με πιστοποίηση από την BIO HELLAS, η εταιρεία προσφέρει ένα εκλεκτό φάσμα βιολογικών μελιών που συλλέγονται από την πλούσια βιοποικιλότητα της βόρειας Ελλάδας.
Τα μελίσσια του επιχειρηματία ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε εκλεκτές περιοχές όπως το Άγκιστρο Σερρών, το Μενοίκιο Όρος, το όρος Μπέλλες, τη νήσο Θάσο, τη Λήμνο και άλλες, όπου τα μελίσσια απολαμβάνουν την αφθονία των ανθών και παράγουν μέλι εξαιρετικής ποιότητας. Εκτός από το μέλι, η επιχείρηση παράγει και ποικίλα παράγωγα προϊόντα όπως πρόπολη, γύρη και βασιλικό πολτό, εκμεταλλευόμενη κάθε πτυχή της μελισσοκομικής δραστηριότητας με τον πλέον βιώσιμο τρόπο.
Το 2023, η αφοσίωση αυτή στην αυθεντικότητα και στην ποιότητα της ελληνικής γεύσης έλαβε διάκριση με το Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Γεύσης από την AUTHENTIC TASTE OF GREECE. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει όχι μόνο την ποιότητα των προϊόντων αλλά και την προσήλωση στις βιώσιμες πρακτικές και την προώθηση της ελληνικής φύσης σε όλο τον κόσμο.